2021-03-28 977 瀏覽
忙左成個禮貌,終於到左週末🎊可以同老公出去食下野拍下拖👫今日就出左去銅鑼灣買野,行到L.Square,有好多餐廳選擇,有幾間之前食過,今次就揀Y Pasta啦餐廳在14樓,一出lift就見到,又開揚又光猛,亦都坐得好舒服有幾款Lunch Set,套餐有湯、主菜&飲品,都幾豐富我同老公各揀一個餐,當我見到餐湯可以揀酥皮龍蝦湯,已經lam lam脷,因為真係好耐無飲,同埋依家好少餐廳有得飲當侍應將焗好的酥皮湯比我時,見到酥皮好鬆軟,同埋好香口。然後慢慢將酥皮沾滿龍蝦湯,飲左一啖,真係超正,不過要小心,因為真係好熱,好燙口龍蝦湯濃度超正,而且好強烈龍蝦味,好鮮甜,而且有爽口的蝦肉老公就揀左南瓜湯,個湯好重南瓜味,而且好蓉主菜就係卡邦尼蛋汁意粉: 看似簡單,但係超好味,麵條夠煙韌,蛋汁的分量岩岩好掛住每條麵條,有蛋香味,加埋粒粒煙肉粒,好有咬感老公開頭見個份量細,覺得會唔飽,不過當食到最後,大家都覺得口闊肚窄,飽到上心口墨西哥煙鴨胸薄餅: 佢地既薄餅很有水準,餅皮超薄脆口,餡用了厚厚的車打芝士、橄欖片、厚切腍嫩的煙鴨胸肉,面仲鋪滿沙律菜,減却肥膩感加埋杯凍即磨咖啡,呢個午餐真係好滿足

有幾款Lunch Set,套餐有湯、主菜&飲品,都幾豐富

龍蝦湯濃度超正,而且好強烈龍蝦味,好鮮甜,而且有爽口的蝦肉

老公就揀左南瓜湯,個湯好重南瓜味,而且好蓉

加埋杯凍即磨咖啡,呢個午餐真係好滿足

2021-03-27