峇里堂

BaliTown
2022-05-09 1549 瀏覽
高質抵食。BaliTown 喺香港, 搵一間好味嘅泰國菜其實一啲都唔難, 反觀印尼菜, 其實香港選擇唔多。細個,我爸爸媽媽就最鍾意去銅鑼灣一間印尼餐廳食飯, 我嘅印象就係昏暗嘅餐廳,巴東牛肉同千層糕😆今日經過尖沙咀呢間印尼菜餐廳,令我感覺煥然一新,一入到去,地方既寬敞又光猛,未食已經覺得好舒服,成間cafe咁😍🌟不變,招牌巴東牛肉飯(金貝飯)呢個巴東牛肉有別於傳統做法, 味道少少偏甜而牛肉有口感, 配咗個金貝飯,粒粒分明, 配醬汁食,好夾,好好味😋😋🌟香濃,惹味醬燒雞髀飯🍗上枱不得了,原隻燒雞髀, 呢個醬汁同巴東牛肉個汁就唔同,味道較惹味, 雞髀好大隻,非常滿足😋😋🌟峇里堂海鮮煎🍤呢個口感好豐富,最底係煎蛋,中間係海鮮同醬汁,上面仲有香脆蝦片, 我幾鍾意☺️🌟峇里堂真多雞冰冰(椰子味)呢個真係不得了,一定要試😍😍 類似珍多冰嘅組合, 加上椰子味雪糕冰球, 少少焦糖醬,就算喺附近食飽飯,上嚟食個雞冰冰都值呀😎😎有機會試下佢個海鹽味雪糕, 可能仲有驚喜。 🌟玫瑰鮮奶咖啡☕️不得不提佢地啲飲品, 估唔到咖啡做得幾出色,賣相又靚,值得一試。 🌟鮮青檸梳打🍹食濃味嘢配一杯青檸梳打真係冇得輸, Ha
高質抵食。BaliTown

🌟不變,招牌巴東牛肉飯(金貝飯)

🌟香濃,惹味醬燒雞髀飯🍗

🌟峇里堂海鮮煎🍤

🌟峇里堂真多雞冰冰(椰子味)

🌟玫瑰鮮奶咖啡☕️

🌟鮮青檸梳打🍹
食濃味嘢配一杯青檸梳打真係冇得輸, Happy Weekend🥰

2022-05-06
  • 峇里堂珍多公雞冰冰