2021-02-26 186 瀏覽
之前bookmark左這間越南餐廳好耐,一直未有機會經過佐敦,今日終於有機會嚟食。到了餐廳,樓底高很光猛,感覺很舒服,天花板既燈都幾靚幾有特色。餐牌有全日套餐同下午茶餐,款式都好多,價錢亦不貴。我哋叫了一個牛筋雞絲湯河和越萊經典撈檬,小食叫咗牛油雞翼,米紙卷和炒通菜。牛筋雞絲湯河牛骨湯底很香,配合埋香葉同檸檬辣椒,熱辣辣好好食,牛筋煮得剛剛好,唔會太軟淋亦唔會太硬。越萊經典撈檬呢個撈檬份量真係超級大,有燒豬頸肉,燒牛肉,燒厚切豬扒。每款肉都有驚喜!豬頸肉本身油脂多,所以燒得好香好惹味。燒牛肉有黑椒粒,同燒牛肉味道好夾。厚切豬扒的調味非常豐富,又夠厚所以唔會乾,juicy ! 牛油雞翼又係好有驚喜嘅一個雞翼,外皮超級脆,充滿牛油香味,食落去亦非常多汁,會想為左隻雞翼之後再黎食!西貢馬拉盞炒通菜醬汁很濃郁,馬拉盞炒通菜呢個配搭,真係永遠都好食。飲品方面我地點了越南咖啡和青檸檬梳打,兩款都唔錯,飲品可以選正常少甜或走甜。整體來說,高質食物,環境舒適,價錢都好合理。

餐牌有全日套餐同下午茶餐,款式都好多,價錢亦不貴。

牛筋雞絲湯河

越萊經典撈檬

呢個撈檬份量真係超級大,有燒豬頸肉,燒牛肉,燒厚切豬扒。
每款肉都有驚喜!
豬頸肉本身油脂多,所以燒得好香好惹味。
燒牛肉有黑椒粒,同燒牛肉味道好夾。
厚切豬扒的調味非常豐富,又夠厚所以唔會乾,juicy !

牛油雞翼

西貢馬拉盞炒通菜

醬汁很濃郁,馬拉盞炒通菜呢個配搭,真係永遠都好食。

飲品方面

整體來說,高質食物,環境舒適,價錢都好合理。
2021-02-22
  • 蒜香牛油雞翼