餐廳: 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
資訊:

2022-01-21 1844 瀏覽
同呢3個八婆勁耐冇見,梗係要搵間好野一齊食,雖然只係2個鐘,但足夠大家吹吹水。今日我地選擇黎蟹仙,除左覺得尖沙咀方便大家之餘,佢地既海鮮都好新鮮。我地今日選左4個 $439 既海鮮餐,本來店員推介我地食2個二人餐抵食D,但因為3個八婆都唔太食得,所以都係 Keep 餐會好少少。首先黎左個海鮮拼盤,入面有大蝦、元貝、蠔、青口、鮑魚同月光貝,佢地洗得好乾淨,安坐等食 !!首先蒸左條東星班仔 ~ 勁滑,又鮮甜 ! 個豉油又唔會過甜,好味 ! 每一件,份量其實岩岩好 !!隻鮑魚都真係要一讚,佢地洗得好乾淨,好安心咁食 !! 鮑魚勁鮮甜又淋,唔會咬唔開 ~蠔雖然縮左,但都無損佢既鮮甜,又爽口 ~呢隻貝又係勁正 ! 佢入面好似含住泡汁咁,一咬落去勁 Juicy !!再黎就係 龍蝦 同 今晚重頭戲 ! 蟹喇 ~每人半隻龍蝦,好正,唔係好大隻,但好好肉 !! 條尾啖啖肉,我連佢D細腳仔都唔放過,都真係好好食 !終於黎到尾聲,有菜食,大家都飽到爆燈,但娃娃菜同粟米都勁甜,好難唔清左佢。本來都諗住好唔好拆左D粟米放粥食,但都忍唔住...大家去到呢道都抱住個肚... 但個粥係精華,侍應哥哥問我地食唔食蔥同菜

每一件,份量其實岩岩好 !!

蠔雖然縮左,但都無損佢既鮮甜,又爽口 ~

再黎就係 龍蝦 同 今晚重頭戲 ! 蟹喇 ~

大家去到呢道都抱住個肚... 但個粥係精華,侍應哥哥問我地食唔食蔥同菜蒲,例哂入去撈兩撈都得 ! 正呀 ~

最尾仲醒左我地每人一碗甜品,肯定同枱有靚女啦 ~~ 哈哈
2022-01-05
  • 蟹; 龍蝦;