2015-08-28 3460 瀏覽
 星期二到灣仔上關於工作上的training, lunch 有個半鐘時間,搵間坐得舒服又唔迫人的地方食個閑閒的 lunch 慰勞一下自已,記得曾到過 Madam Sixty Ate 食佢的afternoon tea,氣氛環境都唔錯。大約12:45到,客人並不多,只有3﹣4枱二人的客人,真係夠晒清靜。可以好好咁靜下看下文件。看過餐牌,我選擇咗3 courses lunch set. 首先送上餐包,個牛油好有肉味,好特別好好食,哈哈,怕肥都要揸多D。頭盤我揀咗呢個清湯,因為有sour cream的原故,飲落小小酸,我個人唔係好慣。 主菜揀咗BB雞,D肉好幼嫩,而sauce就有好香的花生味,但有D油膩,總括都好食最後甜品的芒果好鮮甜,creme brulee 甜度恰到好處,整體有好清新的感覺。好滿意。如果想搵個地方靜靜地同朋友傾下計,呢度食lunch真係唔錯,食物也很用心去做的
看過餐牌,我選擇咗3 courses lunch set.
bread included in the set lunch
Starter (Oxtail tortellini, parmesan, onions & consomme)
Main (Spring Chicken, polenta, young asparagus, peanuts & almonds)
Dessert (Passion fruit brulee, mango and chocolate crips)
2015-08-25