📍肉浦團火鍋放題📮旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈2樓A號舖.老實講人大左無細個果陣咁鐘意食任食火鍋, 以前追求飽肚, 而家更注重質素🤭.🙎🏽‍♂️話旺角開左間高質火鍋放題, 見地點方便就腳就即管試下有幾高質先.餐廳剛剛開業, 人流唔算好多, 環境乾淨整齊, 驟眼睇大部分配料同飲品都係自己出去拎😌.湯底有7款選擇, 有中式有日式, 有辣有唔辣, 亦有鴛鴦鍋 +HKD50, 最後我地揀左壽喜燒🍲湯底比較濃味, 睇晒啲重口味既人, 食物放左落呢個湯底入面, 吸收左醬油味醂既精華, 唔點豉油都夠味.牛肉種類好多, 有成9款, 我地試左6款, 介紹下啦~1️⃣安格斯牛小排咁多款牛肉入面最好味, 油脂好夠, 入口即溶2️⃣簿切封門柳切到好簿比較細片, 肉味最濃3️⃣澳洲M5和牛牛肩胛牛肉味濃, 可惜比較瘦, 入口榎身啲4️⃣美國安格斯牛板腱肥瘦平均, 肉味唔算濃, 相對無咩特色5️⃣牛腱肉牛肉肉味重, 口感有啲似牛展6️⃣牛五花腩肥既部分比較多, 食落感覺似雪花肥牛.除左牛肉, 呢個set仲有好多配料都好出色, 北吉廣島蠔好肥美, 越南虎蝦大大隻新鮮爽口, 雞腰子脹卜卜😈.自助吧亦有好多高質item, 包括台灣腸, 蟹
📍肉浦團火鍋放題
📮旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈2樓A號舖

牛肉種類好多, 有成9款, 我地試左6款, 介紹下啦~

1️⃣安格斯牛小排
咁多款牛肉入面最好味, 油脂好夠, 入口即溶

2️⃣簿切封門柳
切到好簿比較細片, 肉味最濃

3️⃣澳洲M5和牛牛肩胛
牛肉味濃, 可惜比較瘦, 入口榎身啲

4️⃣美國安格斯牛板腱
肥瘦平均, 肉味唔算濃, 相對無咩特色

5️⃣牛腱肉
牛肉肉味重, 口感有啲似牛展

6️⃣牛五花腩
肥既部分比較多, 食落感覺似雪花肥牛

自助吧亦有好多高質item, 包括台灣腸, 蟹棒, 滑豆腐, 牛柏葉, 土魷, 蔬菜選擇多達10款, 實有一款岩你口味👏🏻

正想埋單既時間, 店員話有甜品, 本身已經100%既我地面對店員誠懇既眼神決定要1件cheese cake🍰點知店員再推介忌廉卷, 好啦括出去試埋佢, 誰不知2款都好好味, 俾我地極速清晒🤫
芝士蛋糕芝士味濃郁好厚實, 忌廉卷蛋糕部分好綿滑, 忌廉打到好soft甜度適中唔會好膩😏

整個放題質素好高, 岩晒一班朋友去, 自己鐘意食咩就叫咩, 聖誕gathering未諗到食咩好又有啲大食朋友既話就好拿拿聲book定位喇📞

整體環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
食物味道:🤤🤤🤤🤤