高質居酒屋 想食靚牛嘅首選地銅鑼灣真係美食集中地,尤其係日本料理,簡直雨後春筍,花眼瞭亂到唔知揀乜好。如果嗰晚想食日本嘢,唔係刺身壽司咁凍冰冰嘅,又唔係串燒啤酒🍻,想食和牛兼滿足感,多數會揀申子。先講氣氛,有啲情調又暗暗地,空間感好好,仲有卡位好座好吹水!今晚夜入座,有四人座,仲送和牛壽司🍣✨//申子海膽和牛燒//見隔離枱食緊和牛燒,吸引到我閃閃眼🤩唔執輸嗌一份,$378係唔平,不過2個人share呢,都值得試!有員工即場燒俾你,生熟度可以揀。有中間包住啖飯,重點加隻蛋黃!和牛味濃,加上有fancy嘅海膽同魚子🤭呢個質素 我會encore!! //鹽燒牛舌芯//呢個必試!即叫即整完全熱辣辣,軟淋淋口感好好,外面亦好香脆。唔使點樣調味,加少少鹽已經好好。//壽喜燒//天氣涼涼地,嗌個鍋試下。水準高,和牛當然無和牛燒咁正,但絕對好唔錯👍🏻 加埋蛋一流。如果可以配烏冬就正了!//蓬松玉子//即係芝士雞蛋卷,內裏嘅芝士係留心嘅!外面嘅玉子好香蛋味,鍾意食蛋嘅朋友仔記得要試吓。
高質居酒屋 想食靚牛嘅首選地

//申子海膽和牛燒//

//鹽燒牛舌芯//

//壽喜燒//
天氣涼涼地,嗌個鍋試下。

如果可以配烏冬就正了!

//蓬松玉子//
  • 和牛壽司