2019-02-26 704 瀏覽
今日lunch過咗黎位於海防道既呢間居酒屋食午餐,因為佢有吉列牛!!!!!🐂🐂🐂我同朋友12點左右就上到黎,好彩早少少因為好快就坐滿晒人😎😎我哋一個人點左元祖吉列牛套餐,一個點左爐端燒套餐。每個套餐都會跟一個前菜沙律同一碗菌湯🥗沙律上面鋪左海蜇同埋芝麻醬食落好爽口好開胃😋😋😋菌湯好清甜好香菇味🍄🍄🍄元祖吉列牛定食🐮🐮🐮呢度佢所有牛肉都係用A5和牛,店員教我地吉列牛每邊燒10秒左右就可以食。每張枱都會有一個小小嘅爐具,當放牛肉上去既時候,聽到牛肉慢慢變熟嘅聲音就已經流晒口水🤤🤤🤤終於燒好啦!一啖咬落去牛肉肉嫩軟腍又juicy,慢慢感受油份喺口入面化開,超好味啊!😍😍😍如果喜歡濃味既可以點少少準備好既醬汁,有芥末,岩鹽同燒汁,我就鐘意咩都唔點,原汁原味😋😋😋爐端燒定食🍢🍢🍢總共有五串串燒: 燒菇/牛柳粒/牛舌/煙肉生蠔/燒雞翼🍡我最鍾意食呢個煙肉生蠔,生蠔好大隻好肥美,蠔味夠😋😋要分三啖先食得晒😆😆😆其餘嘅都燒得好好唔會乾身用嚟送飯真係一流👍👍

元祖吉列牛定食🐮🐮🐮

爐端燒定食🍢🍢🍢