2021-10-08 117 瀏覽
@尖沙咀前排同朋友慶祝生日,我地四個去咗「天滿宮」食餐好嘅!佢哋好多單點,但係我哋唔想諗就叫咗兩個餐。*二人前和牛壽喜燒 ($588)*漬物三款蒜頭漬、小黃瓜、牛蒡漬,呢幾款都係開胃小食。溫泉蛋蕃茄沙律我好中意食蛋,呢個仲可以撈埋啲菜同豆腐食。天滿宮炸雞熱辣辣好脆,啲雞又多汁,推薦!清酒生蠔店員教我地將蠔放入清酒中大約十秒再一齊食,我仲加少少檸檬汁,成個味道好清新出色。刺身盛四款另一個餐都有刺身,大同小異就一次過講。有三文魚吞拿魚油甘魚魷魚,連海膽都有!味道新鮮同埋都切得幾厚,賣相都超正。和牛壽喜燒呢個係主軸,啲肉好靚仔。煮熟咗仲可以點生蛋醬,肉質更滑。我中意個湯唔會太甜,除咗菜仲有啲東粉。甜品:日式蕨餅綠茶味正!飲品:除咗清酒雞尾酒,佢地仲有無酒精嘅特色飲品同埋一啲冷泡茶。我自己試咗菠蘿清酒特調,淡淡嘅酒味配搭菠蘿。朋友試咗藍莓同荔枝特飲,佢哋都好鍾意。*二入前鐵板燒 ($688)*漬物三盤 (same)清酒生蠔 (same)刺身盛四款 (same)日式蕨餅 (same)飲品兩份 (same)明太子沙律呢個有和風柚子醋點,啲明太子好好咬,口感正!和牛他他其生牛肉好重肉味,同埋唔會太靭
@尖沙咀

*二人前和牛壽喜燒 ($588)*
漬物三款
蒜頭漬、小黃瓜、牛蒡漬,呢幾款都係開胃小食。

溫泉蛋蕃茄沙律
我好中意食蛋,呢個仲可以撈埋啲菜同豆腐食。

天滿宮炸雞
熱辣辣好脆,啲雞又多汁,推薦!

清酒生蠔

刺身盛四款

和牛壽喜燒

甜品:日式蕨餅
綠茶味正!

*二入前鐵板燒 ($688)*
漬物三盤 (same)
清酒生蠔 (same)
刺身盛四款 (same)
日式蕨餅 (same)
飲品兩份 (same)

明太子沙律
呢個有和風柚子醋點,啲明太子好好咬,口感正!

和牛他他其
生牛肉好重肉味,同埋唔會太靭。

唐揚縞蝦仔
細細粒嘅蝦仔,可以食埋啲皮,好過癮!

御神牛魔王特盛鐵板燒
可以點燒肉胡麻同醋汁,不過原汁原味嘅肉已經好香口。

牛油果海老卷
炸蝦卷本身正,加埋牛油果更加冇得彈!