2019-11-18 148 瀏覽
最近出唔到城,又想食雞煲,又想食燒烤,原來屯門都有,就去試一試,去到餐廳,我地早到,所以walk in都仲有位,唔洗book,坐低左,待應好有禮貌咁同我地講下餐單,介紹我地先食雞煲後食燒烤最好,我地當然跟佢既提議,因為係放題,佢地除左雞煲,仲有小食、甜品等⋯⋯,係落單時,我都要求待應,雞煲裡面既雞既分量唔好咁多,因為太多野食,咁就可以試多d,大約10分鐘左右,就有雞煲食,真係即叫即整,雞好滑,好好味,食完雞煲,仲可以加上湯打邊爐中,配料好新鮮,食完打邊爐,我就叫待應轉燒烤,佢地好細心,燒烤盆上放上牛油紙,咁就唔會痴底喇,而燒烤食物種類都唔算少,好味,由於我本身好細食,我已經比平時食多左好多野,下次要再去,試多d唔同種類既野食,最後食左2個鐘,埋單都係$158加一,真心抵食,仲有,餐廳環境係我去咁多間雞煲放題中最乾淨既一間種類唔算少,仲有得任飲,不過想飲酒既朋友,可以自己帶定啤酒或到附近7-11買豆腐花,好滑,香豆味,食咁多熱氣野可以清熱👍🏽3款自家製甜品,好有心思,仲唔會太甜牛奶布甸:香牛奶味,好滑😋椰汁紅豆糕:有椰香,仲有紅豆😋芒果布甸:用新鮮芒果肉,勁甜勁好味😋招牌菜雞煲:我唔食辣
,仲有,餐廳環境係我去咁多間雞煲放題中最乾淨既一間

豆腐花,好滑,香豆味,食咁多熱氣野可以清熱👍🏽

3款自家製甜品,好有心思,仲唔會太甜
牛奶布甸:香牛奶味,好滑😋
椰汁紅豆糕:有椰香,仲有紅豆😋
芒果布甸:用新鮮芒果肉,勁甜勁好味😋

招牌菜雞煲:我唔食辣,我叫左走辣,雞煲係即叫即做,好新鮮,好滑,連雞胸都滑👍🏽同埋好好味

燒烤:食材新鮮,仲有燒豬腸(我第一次見),仲有其他既雞翼,豬扒等等⋯多春魚,燒菠蘿,好味👍🏽

花旗蔘湯:食左咁多熱氣野,點都要清熱,店主好細心👍🏽

仲有個香菇飯,買相好正,可惜已經好飽,下次要再黎食過😭