因為有 #restaurantweek 優惠,我又有原因約同事嚟呢度食午餐😻。午餐套餐 HK$198/位,有3道菜,仲推出咗一些新菜式食😋1️⃣ STARTERS有4種類別嘅前菜,開心share.凍肉片:黑毛豬火腿、西班牙香腸、salchichón 臘腸、queso 芝士 (芝士正呀).是日北西班牙小食 (pinchos):西班牙蛋餅,麵包佐芝士和莓果醬.菠菜沙拉:菠菜幼葉、蘋果蓉、日曬葡萄乾和堅果.西班牙可樂餅:黑毛豬火腿可樂餅、紅椒牛肝菌可樂餅 (呢2款真係好味😋)2️⃣ MAIN COURSE從餐牌上五款主菜𥚃揀一款,我哋食咗新嗰2款:Canelones de Truffa (+HK$48) 滿滿巴馬臣芝士嘅白汁意粉卷配牛面頰肉,我覺得是西班牙版嘅肉碎芝士闊條麵😋Salmon "Guetaria" with Portobello Mushrooms (+HK$48) .香煎赫塔里亚三文魚魚柳:煎得香口,肉質鮮嫩多汁.炭燒大啡菇粒撈埋啲阿根廷青醬和香草,好味呀😋3️⃣ DULCE從餐牌上2款甜品𥚃揀一款或咖啡,我哋都鍾情芝士蛋糕。Mixed Berry Cheesecake呢個甜品必食,芝士蛋

1️⃣ STARTERS
有4種類別嘅前菜,開心share
.菠菜沙拉:菠菜幼葉、蘋果蓉、日曬葡萄乾和堅果

2️⃣ MAIN COURSE
從餐牌上五款主菜𥚃揀一款,我哋食咗新嗰2款:

Canelones de Truffa (+HK$48)

Canelones de Truffa

.香煎赫塔里亚三文魚魚柳:煎得香口,肉質鮮嫩多汁
.炭燒大啡菇粒撈埋啲阿根廷青醬和香草,好味呀😋

3️⃣ DULCE
從餐牌上2款甜品𥚃揀一款或咖啡,我哋都鍾情芝士蛋糕。

Mixed Berry Cheesecake
呢個甜品必食,芝士蛋糕忌廉版伴雜莓醬和曲奇碎😋

Mixed Berry Cheesecake

整體來說,食物保持高水準,喜歡有新菜式食。可惜前菜不能出去任攞任食就是唯一美中不足,好想諗疫情前嘅semi-buffet 前菜沙律吧。

📌 香港餐廳週贏家版優惠活動由 10/8 ~10/28。
2020-09-30