2024-04-11 228 瀏覽
🍱餐廳:大將(將軍澳)🏫地址:將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F10號舖☎️電話: 26683370 |這間日式火鍋放題餐廳地點真係超級方便,將軍澳站中間PopCorn出口,轉左上一層直達,今晚揀了澳洲和牛牛小排火鍋放題 ,自選湯底揀選的花生沙嗲湯及海老濃湯完熟蕃茄湯底都屬於不用加錢款式,也非常美味,即每位$368再加一,價錢雖然不是十分便宜,但能享受到新鮮的食材,任吃兩小時,性價比也不錯👍每位首先奉送嘗味頭盤一碟,有鮑魚及廣島蠔各兩隻、牛舌及牛胸腹眼,全部都美味❤️整體來說,呢度嘅食物都係高質,個人覺得最好味的係澳洲和牛牛小排、帶子及沙白!澳洲和牛牛小排肉質柔嫩,油花適中,我哋每人一口氣便吃了三碟,即係共六碟,利害吧!帶子也encore了兩次,每次我哋點四粒,因不想浪費(其實想叫幾多都得,直接同職員講便可以了)最後每人都食咗六粒,皆因夠新鮮,有帶子的鮮味及食多咗都唔會太飽🤣 沙白又係食極都唔飽嘅系列,所以係我嘅至愛,我一個人都可以食十幾粒☺️放題食物的款式也頗多,我哋食咗花膠、海蝦、水魷魚、羊肉、嚴選Prime牛肩肉、伊比利亞五花肉、雲吞及蝦滑等,因為眼闊肚窄,其他款式唯有等下次了!
🍱餐廳:大將(將軍澳)
🏫地址:將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F10號舖
☎️電話: 26683370

除了任點的食品外,自助區還有蔬菜、丸類、前菜、小食、雪糕及甜品等,飲品又係任飲,我倆真係食到及飲到個肚都脹卜卜,非常滿足呢😃另外值得一讚的是職員的迅速及優質服務態度,如果下次想食一人一鍋的日式放題,這裏真是不錯的選擇👍