2021-06-13 2185 瀏覽
餐廳為於將軍澳A出口步行5分鐘距離,天晉一期。裝修用沉實既深綠色, 室內的枱凳排列成獨特四邊八角,配上牆上既酒架摩登而顯格調。 枱上柔柔既燭光帶比人舒服,優雅嘅感覺。~~~~~~~~~~⭐️炭燒美國豬鞍扒配薯菜⭐️ $258👍👍👍👍 超厚切豬扒,口感彈牙爽口。 食材高級除外,菜式配搭精緻,迷迭香草配搭大蒜,蘆筍同蕃茄,為菜式添上色彩。~~~~~~~~~~~⭐️是日推介沙津-Baffalo tomato salad⭐️👍👍👍👍羽衣甘藍,水牛芝士同彩色蕃茄,不但為菜式添加色彩,羽衣甘藍為高級嘅沙律材料,口感特別,而彩色的蕃茄,食材新鮮, 非常爽口,喜歡這菜色的配搭,稍嫌調味,加多一少撮鹽就更佳,當然。人人口味唔同,屬個人意見。 ~~~~~~~~~~⭐️blue cheese risotto 藍乾酪義大利飯⭐️👍👍👍👍👍👍👍要比爆like! 在這意大利飯充份表現餐單的設計獨出心裁。 唔係普通出面食到既Risotto,除左用了高級,好食在忌廉充份吸收於每一粒飯粒, 飯煮得剛好,還有Risotto 米堅韌的口感,平時不愛blue cheese,但係呢碟菜上就恰到好處,忌廉加上blue cheese 更甚香。

⭐️炭燒美國豬鞍扒配薯菜⭐️ $258
👍👍👍👍

~~~~~~~~~~~
👍👍👍👍

👍👍👍👍👍👍👍
要比爆like! 在這意大利飯充份表現餐單的設計獨出心裁。 唔係普通出面食到既Risotto,除左用了高級,好食在忌廉充份吸收於每一粒飯粒, 飯煮得剛好,還有Risotto 米堅韌的口感,平時不愛blue cheese,但係呢碟菜上就恰到好處,忌廉加上blue cheese 更甚香。 配上核桃粒,令菜式更上一層樓,味道超豐富。 啖啖忌廉味之餘仲有梨粒用作解膩,和調味,味道十分豐富,我最愛既菜式

⭐️偽鴛鴦⭐️實摩卡
👍👍👍👍👍

雖然餐廳主打西餐,但香港菜式的元素亦有。 呢杯偽鴛鴦,除咗外表睇落得意,豐盈嘅泡沫下面係濃濃嘅朱古力,而上面就係一粒粒嘅咖啡磚頭,用咗之後就變咗好似摩卡咁。味道濃濃既鴛鴦,非常具特色創意。

~~~~~~~~
⭐️Tiramisu⭐️ 超大份 (2人分量)
👍👍👍👍👍

有手掌咁大嘅Tiramisu, 成個質感都好creamy,, 完全冇偷工減料, 濃濃既mascarpone 加上香香既咖啡粉, 當中散發小小既冧酒香,完全衝擊味覺。 上面既草莓都好新鮮,超甜。 所有細節都咁完美,想挑剔都難。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

整體而言,餐廳嘅菜單別出心裁,無論係菜色配塔,定顏色配搭都做得好好。服務員嘅態度都非常周度,環境突顯格調,生日又或者特別節日都可以同朋友過嚟
2021-05-28