2019-07-03 1986 瀏覽
女朋友係食肉獸,超級鍾意食牛肉!所以香港或者深圳有咩靚牛肉靚牛扒我都一定會帶佢去食!今次就揀左呢間潮牛莊火鍋,主打高質肉嫩既騸牯牛!一去到店員就呈上醬料俾我地自由配搭,服務好好!見到呢到係可以叫一人一鍋,我地就揀左兩個唔同既湯底!分別係青紅蘿蔔牛蹄鍋同芫茜皮蛋湯,好足料而又無味精既湯底啊!坊間既火鍋湯底味精重,會好多油好咸飲到口都乾!呢到既湯底就唔同,清甜得黎又健康!我地仲點左一jar 竹庶茅根下下火!甜度適中好好飲!呢到有好多唔同既火鍋配料,我地點左河粉、凍豆腐、手工韭菜餃、現炸響鈴等等河粉爽口,索哂牛肉既油香無得彈!另外響鈴亦都好有驚喜,可以兩食!首先就禁點甜酸醬食,脆卜卜,好香口!之後亦都可以浸落湯底幾秒,個口質即刻唔同左同時亦吸哂湯既味道!最後騸牯牛方面我地揀左兩種:爪邊同牛頸脊呢到既爪邊出名香嫩肉味濃!果然名不虛傳,油脂分佈好平均,食落牛肉味好重,超正!而牛頸脊一睇就知係好野,脂肪唔多但油花好靚,個口感同爪邊係唔同,比較有咬口!女朋友食完好滿意,話俾100分!我見到佢咁開心我就開心啦!甜品係送既!vanilla味奶凍,正!
女朋友係食肉獸,超級鍾意食牛肉!
所以香港或者深圳有咩靚牛肉靚牛扒我都一定會帶佢去食!
今次就揀左呢間潮牛莊火鍋,主打高質肉嫩既騸牯牛!

我地仲點左一jar 竹庶茅根下下火!甜度適中好好飲!

河粉爽口,索哂牛肉既油香無得彈!
另外響鈴亦都好有驚喜,可以兩食!
首先就禁點甜酸醬食,脆卜卜,好香口!

最後騸牯牛方面我地揀左兩種:
爪邊同牛頸脊

女朋友食完好滿意,話俾100分!我見到佢咁開心我就開心啦!
2066 瀏覽

甜品係送既!vanilla味奶凍,正!