2015-10-07 5001 瀏覽
有時Lunch唔想食得太heavy ,但又想食甜品,我與朋友一定想起帝苑餅店。午膳時候很多在尖東附近工作的人會在此pack三文治回公司食,手快有手慢無。而我每次來到必吃德國包,連德國餐廳的德國包未必一定好味,但這處有過之而無不及, 配上鮮甜味滿滿的蟹柳是绝配,加入大量菜、蕃茄,鮮甜度爆燈。 帝苑甜品一向出名外觀設計特別,味道高水準啦!不太甜,出名是有原因的。Mango Chocolate Mousse 好似荷包蛋,幾過癮,最愛不太甜,香濃朱古力,中間有芒果流心,正!德國蟹肉三文治包蟹肉多到漏出黎,鲜甜度足夠,包有咬口Raspberry macaroon 帶著酸酸甜甜的红梅味,合度好處,好清新

mango chocolate mousse
德國蟹肉三文治包蟹肉多到漏出黎,鲜甜度足夠,包有咬口
蟹柳德國包
Raspberry macaroon