📍16 Shell 天后炮台山蜆殼街6-16號寶榮大廈地下B舖網上評價唔錯,環境優靜,️仲無限時,好啱同frd邊食邊吹水😆餐廳主打夏威夷x意大利菜fusion菜☺️著重食材質素,菜式力求保持原汁原味💕朋友推薦下book枱去試試😛😛訂左$570 2人餐(送餐湯餐飲)😋完全係高碳水化合物之選😂小鳥胃慎入🚫✨黑蒜包見到即刻心心眼,比佢吸引嚟食😍面包烘得好鬆脆,咬落去脆卜卜☺️表面塗左淡淡蜜糖,微甜,蜜糖中和黑蒜味,所以黑蒜味唔算太突出☺️比較啱接受唔到重蒜香嘅人,大蒜控略嫌黑蒜味唔夠香濃🥺調味有特改善✨法式田螺田螺已經處理好,洗內臟起肉,幾彈牙☺️底下嘅薯蓉焗到微脆,牛油味濃不搶味🤣令人食唔停口😋✨咸蛋黃忌廉軟殼蟹意大利麵(額外+$80)呢道菜係顏值代表 笑😂主角軟殼蟹炸到外脆內軟唔油膩,咸蛋黃忌廉汁咸香濃稠,沾汁食有另一番風味😆 可能放得較耐先食,意大粉都幾淋身,有少少糊化😛口感一般🤪✨意大利辣肉腸pizza酥皮薄餅底,餅底偏油偏韌,要大力啲先切得開🥺pizza中間個層有意大利辣肉腸,連埋芝士食有少少膩,好彩內餡有啲辣,可以解膩😵‍💫以呢個價位,我對佢對望高啲😆水準有少少落差感,不過整體嚟講過得去啦
📍16 Shell
天后炮台山蜆殼街6-16號寶榮大廈地下B舖

✨黑蒜包

✨法式田螺

✨咸蛋黃忌廉軟殼蟹意大利麵(額外+$80)

✨意大利辣肉腸pizza

以呢個價位,我對佢對望高啲😆水準有少少落差感,不過整體嚟講過得去啦😆份量幾多,戰鬥到最後都係食唔晒😭店員見到主動幫我地入外賣盒,比我地拎走,好貼心☺️