2024-03-17 279 瀏覽
晏晝經過奧海城去咗入面嘅 Food Republic,諗住隨隨便便食個快餐,揀咗一陣都唔係好揀到餐廳,見到有間食沾麵嘅高橋沾麵製作所,諗住特別少少試一試,見佢有個高橋龍蝦沾麵,張相有個龍蝦鉗好似幾吸引,就叫咗一個嚟食,預咗一定會圖文不符,始終幾十蚊唔通真係會有咩龍蝦食咩,所以抱住個隨隨便便嘅心態去食,個汁係石頭鍋上餐,出餐嘅時候滾到出晒煙,其實見到感覺都唔錯,個麵就另上,仲有流心蛋、豚肉同埋其他配料,啲麵我覺得軟硬適中,留心蛋就一般般流心,個沾麵汁其實好似龍蝦湯,個汁杰身咗少少,不過可以接受,雖然冇隻龍蝦鉗俾你,但係入面都有龍蝦肉,老實講龍蝦肉唔算多,但係價錢對比我覺得都合理,個麵都幾掛汁,至於個豚肉稍肥但係都幾腍,肉身未做到焦香效果,不過味道都唔差,特別係以 food court 嚟講,質素算唔錯。
高橋龍蝦沾麵
高橋龍蝦沾麵