2020-06-24 3961 瀏覽
早前去金巴利道食韓燒,經過附近就看見這間舖頭排長龍,上網查返原來是一直很受街坊歡迎的嘉寶漢堡😍 之後一直很想過來試試,終於有時間和朋友一齊去食~當日7點半去到,大概等了九個字才入去😖 好在食完都覺得冇浪費時間等☺️這裏的漢堡都不是太貴,介乎$39至$60,即使加$15轉成套餐,都低於很多手打漢堡店。——————————🔹 烤菇芝士牛堡 $55朋友本身喜歡食大啡菇,就叫了這個烤菇芝士牛堡☺️上菜時,真的被漢堡的高度嚇親,半溶的芝士亦令人興奮😛朋友表示份量大到要壓扁漢堡,先食得到所有的食材😂 牛肉本身混合少許洋蔥粒,所以食起來不會太鹹;烤菇中和牛肉的鹹味,再配合菇的水份,令整體口感豐富,食完都不覺得好肥膩🤪 這個價錢值得再encore👍🏼👍🏼👍🏼-🔸 蝦牛堡 $60我就叫了最貴的蝦牛堡,未食已經聞到好香的蝦味😍 在蝦餅裏看到有幾隻蝦,味道鮮美而彈牙;牛肉同樣很厚身,保持了入面的肉汁😋不過,始終覺得這個蝦餅味道太突出,搶走牛肉的香味,因為兩者都是鹹🧐 下次都係分開食呢兩樣。-🔹 薯格平時食漢堡會配薯格和可樂,加$15就滿足晒我願望👍🏼 這裏的薯格都是即叫即炸,拎上手小心辣親!每塊炸到外脆內軟,同
——————————
🔹 烤菇芝士牛堡 $55
烤菇芝士牛堡

🔸 蝦牛堡 $60
蝦牛堡

🔹 薯格
薯格

平時食漢堡會配薯格和可樂,加$15就滿足晒我願望👍🏼 這裏的薯格都是即叫即炸,拎上手小心辣親!每塊炸到外脆內軟,同朋友share都夠食😋

📢 唯一不太滿意的是,食完會成身油煙味😖 希望餐廳的抽風設備可以做得更好。
烤菇芝士牛堡
薯格