2020-01-19 93 瀏覽
今晚同男朋友黎到尖沙咀食日式燒肉,想食好少少,所以揀左新開既Wagyu Ya食晚餐。餐牌選擇唔多,侍應話餐牌係暫時既,以後可能會作出改動。除左燒肉,亦都有熟食提供。最終我地揀左黑松露和牛他他,豚肉同牛more拼盤。黑松露和牛他他有輕微燒過,帶出少少油脂,咬落唔會韌,好食。和牛他他用沙律菜墊住,沙律菜好爽甜,都好好食。跟住開始燒豚肉,原來係豬腩肉。我唔好豬腩肉,但都覺得好食。燒完唔會乾身,好好咬,帶點甜味。點埋佢個三款醬汁:燒汁,酸汁同岩鹽,味道更佳。牛more拼盤有牛肩脊,三角,牛小排同厚切牛脷,每款各三塊。樣樣個樣都好靚仔,燒出黎都冇失望,油脂豐富,完全唔韌,鎖住肉汁,有牛味。我地對呢餐都相對滿意。

黑松露和牛他他

牛小排

我地對呢餐都相對滿意。
2020-01-18
黑松露和牛他他