2021-11-16 544 瀏覽
#體驗香薰Afternoon Tea 🧚🏼‍♀️#仙子樂園下午茶 🧚🏼HK$298/人 +10%服務費好健康好新潮的一個 #下午茶 💫,又有#新豬肉,又有#水果乳酪,又有#CBD!而且呢個下午茶唔止係一個下午茶,我覺得呢個更加係一個體驗,係一個好完整嘅Experience!👍🏻#雲雨香茶 CBD有機菠蘿椰子茶超特色IGable嘅熱茶🍵!首先店主好有心地介紹這杯CBD有機菠蘿椰子茶,讓我們先試一啖花茶嘅原味。之後再為我們加入數消CBD💧,之後加熱花茶,再放上夢幻甜美的有機棉花糖,讓花茶的熱力慢慢融化,慢慢滴入花茶中🌧,感覺棉花糖就好似雲雨一樣落下!好有詩意⋯⋯🌨#鹹點1. #新豬肉牛角包 -  其實食落去質感、味道同真免治豬肉冇咩分別,牛角包都好酥酥,不過比較細件!😋2. #蝴蝶飛舞杯:迷你撻及#瑪德琳蛋糕(#貝殼小蛋糕)- 貝殼小蛋糕幾好食,不過迷你撻同貝殼蛋糕真係太迷你,半啖就冇咗,唔係好夠喉!🍴#甜點1. #健康水果乳酪天使杯 - 入面帶好多乾Berry,同埋粟米片,健康又好食!🍧2. #法國CBD朱古力蛋糕 - 濃濃朱古力味嘅蛋糕,好Creamy,不過偏甜,兩個人Share岩岩好!
#體驗香薰Afternoon Tea 🧚🏼‍♀️
#仙子樂園下午茶 🧚🏼HK$298/人 +10%服務費
仙子樂園下午茶

#雲雨香茶 CBD有機菠蘿椰子茶
好有詩意⋯⋯🌨

#鹹點

#甜點
2. #法國CBD朱古力蛋糕 - 濃濃朱古力味嘅蛋糕,好Creamy,不過偏甜,兩個人Share岩岩好!🍫
3. #英式鬆餅配玫瑰醬 - 好食!我幾鐘意鬆餅配玫瑰醬,好特別,出面多數都係Cream/果醬,但我個人係好鐘意玫瑰醬嘅!另外英式鬆餅口感幾好,唔會太散,但牛油味偏淡!🧁
📍 DK Cuppa Tea
上環新街市街19號地舖