2022-11-28
同朋友放工嚟食,哩到嘅門面就好似普通日式小店,雖然就咁睇店舖地方唔大,但係都坐得舒服,起碼枱面夠大放我哋嘅嘢食。野食唔單止好食,餐牌都係精心設計,單看畫風都看到餐廳的心思先黎嘅係刺身、壽司。海膽食少少唔係好夠喉,味道甘甜,口感綿密細滑。芥末八爪魚壽司新鮮爽口,我鍾意就個芥末刺激得黎又唔會食得好辛苦,芥末份量岩岩好!煎雞軟骨餃子係人氣之選!皮薄天氣上嚟有少少脆口,入面嘅肉餡多汁,再加上肉餡有雞軟骨,豐富左個口感層次。好鬆脆嘅咖喱薯餅好適合叫比小朋友食!香濃嘅日式咖喱味,甜而不漏。燒河豚乾係一流嘅送酒小食,雖然冇叫酒飲,但係依然食唔停口。串燒嘅代表有雞肉京蔥燒,京蔥鮮甜多汁,雞肉份量充足,啖啖肉!翠玉瓜燒到又甜又多汁,連翠玉瓜面都有柴魚,真係相當有誠意!跟住重頭戲要介紹就係芝士明太子玉子燒,柴魚舖滿係玉子燒上面,明太子醬為玉子燒帶出鹹香味,而且雞蛋非常之嫩滑,最重要係有拉絲嘅芝士。一定會返嚟再食呢個!
野食唔單止好食,餐牌都係精心設計,單看畫風都看到餐廳的心思
燒河豚乾係一流嘅送酒小食,雖然冇叫酒飲,但係依然食唔停口。
翠玉瓜燒到又甜又多汁,連翠玉瓜面都有柴魚,真係相當有誠意!