2018-10-18 1533 瀏覽
今日放工約左個friend嚟食呢間樓上既串燒店七點到既時候個場都幾full 好彩朋友一早已經訂好檯 呢度食物種類都幾多 肉類海鮮菜類樣樣都要飯就淨係得焗飯 對我呢d鍾意食炒飯炒麵既人嚟講就缺左少少野咁落好單等左一陣野食就送到啦自家製惹味燒雞肉串(兩串) $39特別推介呢個雞肉串 $39有兩串真係幾抵食粒粒雞肉都好大粒 而且好夠肉汁肉質亦都好滑 滿足鹽燒厚切牛舌 $59牛舌一片片就食得多 但呢個係厚切既一粒粒 平時好少見就算厚切但都一d都唔鞋 而且好重味孜然粉羊仔柳 $32我唔食羊既就冇食呢個 但係我個friend話幾好食 羊既味道夠濃川式燒韭菜$25食串燒我一定會食韭菜 韭菜唔會燒到好乾 加入左適量既調味 食落好惹味肚餓了燒蠔拼盤(六隻) $168一次過可以試曬六款蠔 覺得係為我呢個選擇困難症而設既我自己最重要自家製金黃醬燒味道甜甜地既沙律醬配上濃味既蠔 兩者配合得好好而且特別開胃黑松露香菇醬我都好重要 我呢個黑松露迷對佢既黑松露味道滿意 而且上面真係配上好多香菇 係個比較濃味既選擇川式脆燒雞軟骨串(兩串) $39呢度既雞軟骨同平時食既有少少唔同佢冇咁乾身比較濕潤d既 但係食落都係脆卜
今日放工約左個friend嚟食呢間樓上既串燒店

呢個價錢有玉子燒真係好抵
而且上面既蟹子份量超多 食落啖啖都有豐富既蟹子

西京比目魚 $88
呢個魚有成兩大片 魚肉好滑
我好鍾意比目魚既味道 油香魚味獲得一個平衡 唔需要太多既調味

冬陰功海鮮焗飯 $129
冬陰功味道係超重 而且都算辣