2022-05-18 219 瀏覽
其實我都係俾佢外面嘅裝修 同埋門口嘅餐牌吸引咗入去試吓🤣 整個用餐體驗都好愉快 因為店員態度友善 而且餐廳嘅環境令人好舒服 彷彿置身外國嘅扒房一樣🍴香檸牛油果三文魚漬呢碟有少少似日式嘅料理 檸檬汁配三文魚同埋牛油果味道清新 作為前菜令我哋好開胃🥑 而且擺盤都好精緻 喺三文魚漬上面又塊小小嘅洋蔥裝住魚子醬鬼佬黯然銷魂飯望個樣好似港式茶餐廳嘅叉燒煎蛋飯 其實佢係鴨胸叉燒配意大利飯 除咗隻煎蛋有港式嘅味道之外 成碟嘢都係西式㗎🤪 每粒意大利飯都比白汁包裹住 鴨胸叉燒用港式BBQ醬醃製而成 食落口肉質軟腍🦆 雖然冇港式叉燒嗰種炭燒味 但係感覺非常新鮮慢煮24小時美國穀飼牛小排係Steak combo嘅主菜 醬汁方面 我地揀咗煙燻海鹽及香草牛油🧈 由於係慢煮牛 仲有好多肉汁係入面👍🏻 而且肉質軟腍 好推介呢碟 底下仲有薯蓉同芥末醬伴碟 牛肉味濃郁 即使唔點香草牛油 都好食😋 黑松露薯條 配菜我地揀咗呢款 炸薯條有好多 配埋黑松露沙律醬真係更加豐富🍟Dirty層次分明 不過就比較重奶味 如果多返少少咖啡味會更加好☕️黑牛呢個係港式經典嚟 冇諗過喺呢間西餐廳都會見到😮 所以就嗌咗嚟飲 底下係可樂加面頭

香檸牛油果三文魚漬

鬼佬黯然銷魂飯

慢煮24小時美國穀飼牛小排

黑松露薯條

Dirty
層次分明 不過就比較重奶味 如果多返少少咖啡味會更加好☕️

黑牛
呢個係港式經典嚟 冇諗過喺呢間西餐廳都會見到😮 所以就嗌咗嚟飲 底下係可樂加面頭有雲呢拿雪糕 一次過滿足晒我想飲肥仔水又想食雪糕嘅慾望🥳

新抱茶
望個樣好中式🤣 但其實係cocktail嚟㗎 餐牌入面寫得好清楚有啲咩 有Bourbon, peach purée, lime juice, English tea 餐廳非常有創意 用咗紅桑子同荔枝嚟代替中國傳統新抱茶嘅紅棗同埋蓮子😝 望到個樣都覺得好傳統呀

餐廳結合咗傳統又有創新嘅元素好多菜式都係fusion菜 唔喺度度可以食到 所以都好推介大家嚟試吓😌 總結成個用餐體驗都係愉快嘅💛