2016-04-01 536 瀏覽
難得復活節連續幾日假期,梗係要去周圍行下搵下好野食啦!今次黎到出名多outlet既駱駝漆大廈,行到肚餓就見到呢間餐廳門面望落好細,但一行入去原來別有洞天。餐廳裡面一D都唔細,而且到處都掛住綠色的植物裝飾,配合埋佢採用的木製桌椅,令人一入黎就可以放鬆晒待應安排我同朋友仔到一張窗邊的位子是日餐牌我同朋友仔分別點了E餐及F餐,這裡的set lunch包埋香草包、餐湯及飲品,真係好豐富!這裡的餐包不是配普通的牛油,而是一種自己配製的醬料,吃起來有番茄、酸瓜,酸酸甜甜很開胃牛扒切落唔係太"硬",而食落都很有肉味煎得剛剛好~~而餐廰選擇的薯條好有口感。再試試這個意大利飯,唔好睇佢好似細細碟,其實用料好足,海鮮同飯既比例差唔多一比一!!醬汁香濃稠稠,真係食唔停口,難怪係呢度既推介之選想特別提提這裡的飲品有日鮮果汁選擇,是日精選是蘋果汁!!這杯鮮製果汁十分解渴,幫行左半日既我地補番好多能量(果汁內仲有果肉tim!)就咁食set lunch 邊度夠架! 梗係要叫埋甜品啦!我同朋友仔就一人叫左一個,分別係心太軟同埋抹茶芝士蛋糕先講講心太軟,在熱辣辣的朱古力皮上"吉一吉",濃郁的朱古力就慢慢流出黎朱古力味好
難得復活節連續幾日假期,梗係要去周圍行下搵下好野食啦!

門面望落好細,但一行入去原來別有洞天。

待應安排我同朋友仔到一張窗邊的位子
是日餐牌

香煎美國頂級西冷拼薯菜

香草醬海鮮意大利飯

醬汁香濃稠稠,真係食唔停口,難怪係呢度既推介之選
想特別提提這裡的飲品有日鮮果汁選擇,是日精選是蘋果汁!!

這杯鮮製果汁十分解渴,幫行左半日既我地補番好多能量

(果汁內仲有果肉tim!)

就咁食set lunch 邊度夠架! 梗係要叫埋甜品啦!

我同朋友仔就一人叫左一個,分別係心太軟同埋抹茶芝士蛋糕

朱古力心太軟
朱古力味好濃,加埋荔枝味的雪糕就岩岩好,甜而不膩!
抹茶芝士蛋糕
當然唔少得呢度出名既蛋糕啦! 朋友仔是一個抹茶控,見到有抹荼紅豆芝士蛋糕又點會錯過!

美中不足是今日沒有紅豆,只有抹荼芝士蛋糕

蛋糕看起來已經很吸引,切出來已經聞到一陣抹茶的味道

一般吃芝士蛋糕都有種很飽很膩的感覺,但呢件芝士蛋糕可能有抹茶的關係,一點也不膩,反而食唔停口!! 難怪好多食評都話一定要試呢度既蛋糕,果然冇介紹錯!!

美味的食物,舒服的環境,你很難想像係位於一棟大廈內!!

在這個地方,真的可以睇住書,食住蛋糕,飲住咖啡嘆足全日

只係今次實在食得太飽,要繼續去行下街消化一下~~
2016-03-27
香煎美國頂級西冷拼薯菜