2014-05-13
上openrice 咁耐 一直都係做cd-rom 得閒用下個apps 搵有周圍有咩好食…但今次令到我好有衝動俾負評 e間糖水小食]周不時都同朋友約係馬鞍山出黎食下糖水, 個人覺得MOS糖水甜品店都算多. 計埋今次在內E 間我只係光顧過3次, 也是最後一次.12-05-2014 約左兩個朋友 一行三人去食糖水 好耐無去過我就提議去 原因係有朋友未食飯 而果度又有D熟食 炒公仔面,腸粉等…地理黎講可算係最遠馬鐵站既一間 環境:鋪地方不大 可以講話迫 毫無裝修的鋪面,鋪入面大既有7-9張鐵抬 有時鋪外會開抬服務: 對上一次黎係暑假 比較多人 一班朋友10個左右去食 迫左張平時坐7個人既抬 D 野黎齊 都未食完就叫人埋單 食完個樣野 就即收碟加上店員的黑面 佢成功咁趕客.. 多客 你想做多單生意都明 加上旺季 所以都不了了之. 今次真係好黑人憎 食得7788時 外面有應該一抬8人左右黎等位 跟住老闆娘 又出招 我朋友仲有杯梳打 飲左幾啖仲有成大半 就以經話收錢 之後以經郁曬抬咁 同我地講 “不如下次黎過” 果d說話 果時間鋪唔多人 就諗住同老闆娘講 不如俾我轉去第2張抬 飲埋杯野就走(果時有張
題外話/補充資料:
我閒日黎食糖水 緊係希望一班朋友傾下計咁樣 你話我坐係度懶死唔走 就冇得講 我入間鋪到走 全程唔過35mins 加上其實佢係有位俾我轉抬 點解要講d 咁既說話 做d咁既動作 好地地問我地可唔可以轉抬唔得咩?