2015-02-14 4295 瀏覽
食完主題餐廳,在商場逛下!行行下,見到呢間食店,朋友話呢間甜點馬卡龍好味,門口外型似歐洲風格,粉綠色好清新,入面整個櫃都係馬卡龍,好多味道!自己唔太嗜好馬卡龍,雖然脆但超甜!唔係咁頂得順!不過朋友話好味,就買2款試下,要買6個先可以有盒,我兩件只可以用紙袋,其實都無所謂!都唔係送禮,仲環保啲!不過馬卡龍個面真係好易碎!我返到屋企打開袋,已經壓到少許,餅面有裂痕!玫瑰紅莓薑:幾新清玫瑰味,唔假!紅莓餡酸酸地解膩!甜脆煙韌!不過對我來說都係甜!草莓綿花糖:中央棉花糖餡真係好甜甜甜,餅面有糖粒幾特別(但就更甜)甜脆煙韌!店員有禮!收錢袋餅都好爽手,而且仲介紹我入會,話今日可以免費入會!馬卡龍都係未接受到!$26一個都幾貴!
,好多味道!

紙袋

玫瑰紅莓薑+草莓綿花糖
餡料

馬卡龍都係未接受到!$26一個都幾貴!
5 分鐘 (外賣自取)