2020-03-18 47 瀏覽
一睇之下發現好多地方都有呢間馬來西亞菜餐廳, 但馬鞍山就真係第一次見。 我急不及待帶阿媽去試下, 不過好可惜原隻龍蝦麵係限量就冇得食喇。阿媽叫咗海南雞客飯, 一定海南雞,另上有菜心同埋油飯加例湯, 海南雞好夠滑溜👍 菜心有蠔油都係清清哋咁啦 ,個例湯上嘅時候唔夠熱..我就叫咗個小食拼盤, 第一次見到小食拼盤都咁巨型, 春捲有四嚿, 凍辣雞腳都有好多, 仲有好多舊蝦餅添😍 我最鍾意食蝦餅, 彈牙得嚟好有質感另外我仲叫咗個甜品 千層糕, 有驚喜嘅係千層糕原來係暖暖哋嘅, 食落有種煙煙韌韌嘅感覺, 對於不嬲鍾意食湯圓嘅我嚟講我真係覺得好好食, 仲有椰汁嘅香味我同阿媽都嗌咗個買一送一嘅台式茶飲, 自己未試過買佢嘅外賣部, 不過喺馬來西亞餐廳飲到台式茶,感覺又幾特別