2022-11-14 2247 瀏覽
😎 小編依晚同新朋友去灣仔睇舞台劇,約到出嚟咁啱大家未食晚飯,就去附近行下睇下邊間啱食就行入去![ 亂闖試飲試食 ]🍜 墨魚丸魚片米粉 (咖喱喇沙海湯底) 😋😋😋😋一嚟到就見到碗麵有厚魚片三塊、墨魚丸三粒,仲有幾舊切半嘅炸豆卜,飲落喇沙湯底似係濃郁版嘅咖喱湯,帶有微微椰香,餸菜彈牙得嚟好索湯,而米粉亦啱啱好,唔會煮到淋晒!🤗🍹 檸檬薏米水 (凍) 😋😋😋😋😋小編揀咗有渣嘅檸檬薏米水,跟喇沙湯底食可以解下油膩感,食完唔會覺得好滯。😌晚餐 💵💵 約港幣$90/人 💁🏻‍♀️ 小編好幾年前已經嚟過依間店舖幫襯,三年前都塊過銅鑼灣分店食過,佢哋嘅食物水準依然維持得到!去開附近嘅朋友,不妨一試!😎🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk !

[ 亂闖試飲試食 ]
🍜 墨魚丸魚片米粉 (咖喱喇沙海湯底) 😋😋😋😋