2022-09-09 353 瀏覽
巴辣仔烤魚雞煲元朗媽橫路11-13號聯發樓地下12號舖今日突然好想食辣野,但又唔想太多肉太油,於是想試下烤魚😋原條江團魚$378 每條烤魚都會送四款自選配料,今次揀左豆卜、薯仔、萵荀、冬瓜。由於第一次食想穩陣D,條魚揀左小香辣,無揀酸辣。江團魚食落都算嫩滑少骨,湯汁香辣適中,配菜吸收晒湯汁,食落幾惹味,唔點醬汁都夠味。麻辣豬耳$32 (中辣)豬耳切薄片,每塊都有豬軟骨,食落比較爽口同平均,唔算非常麻辣香口,不過不失。最後加$24落埋薯粉,索晒烤魚既香辣湯汁,唔經唔覺就全部食晒,真係好邪惡🤤大大杯雜果水蜜桃茶$38(少甜)呢個巨型飲品目測有1L,建議兩個人share一杯比較好,雖然味道唔算好好,但勝在抵飲,有d野咬下,仲可以解下辣。見好多枱客人都係叫烤魚多,少叫雞煲,有機會可以試埋雞煲,睇下邊樣好食D,如果你試過,都可以話我知,一齊交流下🤣
巴辣仔烤魚雞煲
元朗媽橫路11-13號聯發樓地下12號舖

今日突然好想食辣野,但又唔想太多肉太油,於是想試下烤魚😋

原條江團魚$378

麻辣豬耳$32 (中辣)

大大杯雜果水蜜桃茶$38(少甜)