2020-03-19 32 瀏覽
金鶴拉麵今日去佐敦上堂,就同朋友一齊試咗呢間近期好多人食嘅金鶴拉麵。門面有個好靚嘅窗,好易認😛餐廳都幾細,大槪有十零個坐枱位同五個bar/壽司位左右。我同朋友坐咗一個二人卡位。因為我哋兩個都比炸牛旁吸引住,所以我哋叫咗雞白湯拉麵($98)✨午市仲有優惠,加$28有個小食。但我哋覺得個疃麵都夠就冇叫嚕~雞白湯拉麵($98)✨賣相十分吸引,湯係白色嘅,有兩大塊雞肉同一大塊圓形嘅叉燒,半熟蛋,仲有啲木耳條、洋蔥條、蝦鬚,加埋啲炸牛旁,超吸引🤤首先試吓個湯,果然係好濃!本身以為會係雞湯,飲落先知,有一陣超濃嘅魚味!個湯真係好好飲,我差唔多飲曬,濟到食唔曬人啲麵🤣第二鍾意係隻蛋!隻蛋熟嘅程度啱啱好,食落好滑,半隻真係唔夠皮😭雞肉都好好食,好淋身,淋到我一開頭以為係魚黎🙈 我鍾意將啲肉浸一浸落湯度先食,熱啲又有味啲😋麵身都煙韌,但又唔會太硬,加埋木耳就更加有咬口啦😋
金鶴拉麵

雞白湯拉麵($98)✨

麵身都煙韌,但又唔會太硬,加埋木耳就更加有咬口啦😋