每次行過超級市場/凍肉舖🛒🏬👩‍👧皇太后都會話想買酸菜魚包🐟(湯底&有魚係入面個種)但個類型既,閒閒地都$80-$90🥴仲要個d又有防腐劑🤷🏽‍♀️又唔係香港製造🤷🏽‍♀️真心,唔好啦🤦🏿‍♀️見皇太后👩‍👧咁想食,而我又無辣不歡,愈辣愈開心🌶🤗咁我順手做下乖乖女😘😘帶佢去食番間裝修🛖古色古香正宗💛川菜~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•▪ 香滑豆腐花米線 • 撈 ($38) 🥣🍜第一下見到餐牌既時候,黑人問號(🙎🏽‍♀️甜定鹹?)米線本身有豆腐花 • 酸菜 • 🐷豬肉碎(小辣) • 菜脯 • 蔥,豆腐花熱辣辣🔥豆味好濃,滑滑🧏🏻‍♀️米線煮得岩岩好,唔會太淋/太硬🙆🏻‍♀️用麻香辣既醬汁撈🌶🥣勁夠味,唔會好乾💦豆腐花撈埋落去好滑,真係唔覺唔覺𠽌晒成碗落肚🤭👅估唔到豆腐花同米線都幾夾🤟🏻黑人問號消失啦👩🏽▪  麻辣米線 ($33) 🌶🍜米線本身有配料芽菜 • 酸菜 • 韭菜 • 蔥 •芫荽 • 🐷豬肉碎(小辣)再包配多一款$8或以下既配料(揀左 : 🐮特色牛肉餅)麻辣湯底可揀大/中/小辣🔥🌶🥵🤏🏻🌶好香麻椒香味,食落麻麻辣辣,麻得刺激,好過癮😳🐮特色牛肉餅,
每次行過超級市場/凍肉舖🛒🏬
👩‍👧皇太后都會話想買酸菜魚包🐟(湯底&有魚係入面個種)
但個類型既,閒閒地都$80-$90🥴
見皇太后👩‍👧咁想食,而我又無辣不歡,愈辣愈開心🌶🤗
咁我順手做下乖乖女😘😘
帶佢去食番間裝修🛖古色古香正宗💛川菜

▪ 香滑豆腐花米線 • 撈 ($38) 🥣🍜
第一下見到餐牌既時候,黑人問號(🙎🏽‍♀️甜定鹹?)
豆腐花熱辣辣🔥豆味好濃,滑滑🧏🏻‍♀️
米線煮得岩岩好,唔會太淋/太硬🙆🏻‍♀️
用麻香辣既醬汁撈🌶🥣勁夠味,唔會好乾💦
豆腐花撈埋落去好滑,真係唔覺唔覺𠽌晒成碗落肚🤭👅
估唔到豆腐花同米線都幾夾🤟🏻黑人問號消失啦👩🏽

▪  麻辣米線 ($33) 🌶🍜
再包配多一款$8或以下既配料(揀左 : 🐮特色牛肉餅)
麻辣湯底可揀大/中/小辣🔥🌶🥵🤏🏻🌶
好香麻椒香味,食落麻麻辣辣,麻得刺激,好過癮😳
🐮特色牛肉餅,扁扁圓圓,牛肉味好濃又彈牙。
🐮特色牛肉餅

▪ 酸菜魚套餐 • 白飯 (午餐 $88)
可以自選💁🏻‍♀️辣度 • 麻辣度 • 酸度
一上到枱真係嚇親我,勁大碗😨😱
完全唔似午市,真心係LUNCH份量咩?🥲
魚片厚薄適中🤏🏻滑身,冇骨🙅🏻‍♀️🦴,
岩晒我依d鍾意食魚🐟又怕骨既人🙊
👇🏻底下有萵筍 • 索晒湯既豆卜 • 芽菜同好煙韌既寬粉😎
湯底花椒 • 辣椒 • 泡薑 •泡椒…..熬製🌶🔥🍲
酸辣中帶少少麻,夠辣 • 夠酸。
唔會好油。唔會太鹹💯
份量夠多🤰🏻其實白飯都可以唔洗🤭

另外,
米線仲會包左熱飲☕️🍵
可以揀(熱)咖啡☕️• 奶茶 🍼🫖 • 檸檬茶 🍋🫖• 檸檬水🍋💧 / ❄️凍飲 加$6
凍檸茶 🍋熱檸水

🔺餐廳係ToNick既恆仔開💛
🔺食完重口味野都冇口渴😌即係冇味精啦👏🏻
🔺湯底有雞湯 • 酸菜湯 • 麻辣湯,食唔食辣都有選擇🌶
🔺Book左位,前一日會有Msg同你Confirm Booking
🔺落單電子自動化,用QR CODE
🔺餐廳好好,有紙袋俾食客裝口罩