2024-06-19 607 瀏覽
我之前都有朋友同我講有間日本嘅好出名食丼飯[東京チカラめし]登陸香港,期待咗好耐終於有時間可以喺旺角順便shopping食嘢,坐低咗依個好有一個日本氣氛嘅感覺,因為佢一個連鎖嘅舖頭,但係裏面嘅所有職員都好有招待嘅感覺,感覺好似置身於日本咁,坐低咗一陣我哋都即刻掃QR code落order😛😛重量燒牛肉飯朋友話最鍾意食牛肉飯,所以order咗一個重量級嘅燒牛肉飯🥵嚟到枱前一盒日式BOX set送到枱上,打開滿滿嘅牛肉白飯上面,一啖咬落去牛肉嘅燒過嘅香味特別濃郁再配上日本買感覺好甜好黏口,所以食落去嘅味道好正👍🏻最後我哋都追加咗個溫泉蛋配埋一齊白飯,絕配 🤩燒豚肉丼配溫泉蛋另外我就嗌咗個燒豚肉丼配溫泉蛋,估唔到除咗牛肉好味之外,原來豚肉都好大驚喜😳豚肉嘅分布油脂啱啱好肉質好嫰,開埋個溫泉蛋食落去嗰種口感大滿足😙再加餃子三件最後追加咗兩款小食,小食餃子會有三件煎好餃子外脆,而豬肉餡好juicy,點埋日式醋,和風味首出晒嚟😌唐揚炸雞三件炸雞原來食落去個口感好嫩,勁Juicy雞皮連埋粉漿一齊炸至好鬆脆😍追加咗兩杯嘢飲,一杯可樂同檸檬茶,飲完透心涼😛

重量燒牛肉飯

燒豚肉丼配溫泉蛋

再加餃子三件

唐揚炸雞三件
炸雞原來食落去個口感好嫩,勁Juicy
雞皮連埋粉漿一齊炸至好鬆脆😍

追加咗兩杯嘢飲,一杯可樂同檸檬茶,飲完透心涼😛

2024-06-11
5 分鐘 (堂食)