2025-04-29
👍🏼抵食指數:⭐️⭐️⭐️😋好食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️連李小龍都幫襯過嘅香港首間意大利餐廳,開業半個世紀,不論環境、食物、價錢都係名不虛傳。餐廳位於亞士厘道,步入門口後需要行樓梯落去,好似係地窖咁,而內部裝修幾有特式,天花板上掛滿酒樽,充滿一種酒窖感覺,幾有氣氛!Spaghetti Carbonara 應該係得我食過最好食嘅 Carbonara!雙重芝士嘅味道好濃郁,好 creamy ,手工麵條好有口感,而且有啲彈牙。Bacon 又唔算好咸同好硬,有咬感,配合埋雙重芝士嘅汁,真係一流~ Bistecca alla fiorentina 個T骨唔係好多肥膏,都夠 junicy,而且香口得嚟有種煙薰味,但份量好似剛剛好Linguine alle Vongole蜆肉份量都幾好,而且唔係好腥,啖啖蜆肉加埋爽口嘅扁意粉,好好食,但值得一試溫提:個到無 tap water 供應,要自費買佢哋嘅支樽水
😋好食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Spaghetti Carbonara