餐廳: 添好運點心專門店
資訊:

2022-05-01 355 瀏覽
第二次嚟呢度飲茶,仍然覺得喺港鐵站入面飲茶有種不一樣嘅感覺🤣1. 酥皮焗叉燒包 🌟🌟🌟🌟🌟一上枱熱辣辣咁食真係好正!不但外脆內軟,入面嘅內容都好豐富,一咬落去即刻食到叉燒同醬汁,係正宗叉燒包嘅味道😋2. 蠔皇鮮竹卷 🌟🌟🌟🌟🌟腐皮索曬啲汁同餡嘅精華好夠味,內餡有蝦、芹菜、豬肉等等夠鮮又有口感,啖啖滿足!3. 家鄉咸水角 🌟🌟🌟🌟咸水角就正常發揮,不過好似比平時嘅細粒少少4. 鮮蝦燒賣皇 🌟🌟🌟🌟5. 晶瑩鮮蝦餃 🌟🌟🌟🌟6. 鮮蝦腐皮卷 🌟🌟🌟🌟雖然同餐牌張相唔太似樣🤣但味道都唔錯,夠香脆,內餡主要係蝦同肉7. 炸兩 🌟🌟🌟腸粉夠薄,但係油炸鬼炸到好透好脆,個人比較鍾意食外脆內軟嘅油炸鬼,所以麻麻8. 鮑汁鳳爪 🌟🌟一上枱就見到顏色唔對路,食落大部份都係唔入味而且未夠腍,比較失望

1. 酥皮焗叉燒包 🌟🌟🌟🌟🌟

2. 蠔皇鮮竹卷 🌟🌟🌟🌟🌟

3. 家鄉咸水角 🌟🌟🌟🌟

咸水角就正常發揮,不過好似比平時嘅細粒少少

4. 鮮蝦燒賣皇 🌟🌟🌟🌟

5. 晶瑩鮮蝦餃 🌟🌟🌟🌟