根據佢地既IG簡介,呢間餐廳係麥田廚房既分支,希望將傳統(上海)海派羅宋湯發揚光大。我地叫左以下套餐:🍜全日自選湯麵套餐 $8️⃣2️⃣隔離位叫呢個套餐,包括 麵+湯(4選1) +小食。先講優點,套餐都幾大份,特別係羅宋湯既牛腩,好似唔駛錢咁,大大舊,飲完碗湯渣其實都飽,but...牛腩煲過湯後硬到牙都痺😵‍💫神奇地, 碗湯落左咁多料都咁清淡,我覺得味道偏港式羅宋湯再淡少少~加$12 蚊轉小食薄牛扒🥓少少油但味道唔錯,比起牛腩嫩滑多了~🍔廚師推介套餐 $8️⃣8️⃣套餐係湯+豬仔包。為左介紹更多野食,我叫左紅菜頭湯+咸牛脷豬仔包。紅菜頭既味道都係偏淡,好彩無咁多湯渣🤭估唔到豬仔包幾大份,味道可以,如果無咁多沙律醬更好。如果標榜羅宋湯專門,未免有啲失望。

🍜全日自選湯麵套餐 $8️⃣2️⃣

🍔廚師推介套餐 $8️⃣8️⃣

如果標榜羅宋湯專門,未免有啲失望。