一個黑色暴雨搞到所有嘢都亂七八糟,每個地方都仲未還原,今日仲要約咗個客開會,工作越嚟越忙不過就越充實,由於東區唔係話非常之熟路所以帶埋個同事一齊,咁啱佢又住藍灣半島,果然好幫得手~開會完搞搞埋埋都已經到下晝,因為離晚飯仲有一段時間,就問下同事呢頭有無好嘢食,佢就諗都唔駛諗就話附近個屋邨入面有間食韓國嘢嘅幾好食幾多人去,咁啱呢個時間可以慕名試下,咁幫得手梗係請佢食餐啦~ 佢帶路入咗去街市位置見到間小店啦,呢間餐廳食物選擇都算多,  餐牌上大致有幾款,分別係拌飯、紫菜卷、韓式便當、水冷麵同埋必定有嘅炸雞,最重要係佢嘅價錢合理。問個同事有咩心水,佢話見好多人食紫菜卷同伴飯,而且仲有炸雞,由於我夜晚要同另一半食飯,所以依家就食少少嘢算啦,最後我就叫咗個炸雞,而佢就叫咗個牛仔骨便當。正當煩惱緊喺邊度食嘅時候,原來隔離有個公共空間可以現場享用美食,等咗大約十分鐘左右食物終於都上枱啦~ 首先介紹我嗰款韓式無骨雞,佢即叫即炸而且份量估唔到相當足夠,一摸上手就好夠熱,我同同事都急不及待整返一嚿嚟食,剛剛出爐嘅嘢係最吸引,一放入口熱辣辣,佢個炸粉好薄炸出嚟好脆身咬一啖有豐富嘅雞汁,事後聽職員講返原來佢係用
呢間餐廳食物選擇都算多,

一放入口熱辣辣,
韓式無骨雞
佢個炸粉好薄炸出嚟好脆身咬一啖有豐富嘅雞汁,
韓式無骨雞
事後聽職員講返原來佢係用雞髀肉,果然每嚿肉非常鮮嫩,如果唔係今晚要食飯我都一早清晒。等咗陣間到我同事份牛仔骨便當都上埋枱,個便當分別有四格:
牛仔骨便當
酸蘿蔔、炸紫菜粉絲卷、
牛仔骨同埋白飯,
牛仔骨便當
見到佢個牛仔骨香噴噴我都偷食左一嚿,佢呢個牛仔骨估唔到好有驚喜,個味道甜甜地一啲羶味都無,而且肉質嫩滑亦無筋位,
果然係好介紹~
坐坐下最後都食咗幾件雞,而佢就清晒所有嘢果然後生真係唔同,呢餐飯埋單都係$160蚊左右,性價比都好高。見佢門面都有學生哥套餐,如果一家人或者三五知己要輕食嘅,呢間我都覺好值得一試,今日就到此為止,食完餐咁豐富好味嘅,令我更加期待夜晚嗰一餐~
2023-09-11
外賣自取