2021-06-12 506 瀏覽
🌟綜合評分:7.5/10🌟食物口味:7.5/10🌟環境:6.5/10🤩亮點:湯底選擇多,中藥熬煮很健康香港數一數二好味的火鍋!菜式選擇多我曾經好鍾意食火鍋,尤其係四川麻辣鍋同日本shabu shabu,今次係專登帶一個從外國返黎好少食火鍋嘅frd試呢間~真係好多人,永遠都排緊隊,我得等到差唔多九點才終於坐低。鍋底選擇好多,除左常見嘅皮蛋鍋、清湯鍋、麻辣鍋、沙爹鍋之外,仲有豆乳牛奶鍋等等特色鍋底,我地就分別揀左麻辣同沙爹呢d唔會錯嘅湯底~打邊爐第一梗係食好多牛la!嗌左最高級嘅安格斯牛小排,厚厚的架端上來,每片牛切的均勻,肉質新鮮,食到好開心~呢度每個餸份量都唔大,所以我地揀左十幾種唔同野,包括牛肉丸、魚蛋、蝦滑、菌菇拼盤、火鍋面、豆腐等等,食材都幾新鮮,鍋底唔會過鹹或者過辣,加埋中藥材,健康養生,逾食逾香😊講真呢間火鍋唔同傳統四川火鍋咁重油重辣,而係好香好combo嘅味道,我真心覺得係香港數一數二好味嘅,一定會再來!
🌟綜合評分:7.5/10
🌟食物口味:7.5/10
🌟環境:6.5/10
🤩亮點:湯底選擇多,中藥熬煮很健康
香港數一數二好味的火鍋
菜式選擇多