2018-12-02 1091 瀏覽
牛腩牛筋麵 $53一碗仔牛腩麵 食完有啲空虛 感覺黎多一兩碗都仲得網上見比較多人叫半筋半腩我又跟下風 味道係ok既 湯底濃而粘稠 幾夠味 牛腩牛筋唔多唔少 上枱只係沉左底暫時唔見左 腩肉唔大舊 食落唔韌岩我 筋幾有口感 麵方面就真係唔多 應該少過包出前一丁 明明麵質幾好湯又唔錯 咁快見底有啲無奈總結黎講 有一定質素 份量真係唔好預會夠 至唔係反正得果五十零蚊 叫多碗好過 op有傳聞二人食左一千定兩千銀 如果係真我諗佢地真係覺得好好食所以喪叫 xd蝦球蝦籽撈麵 $98比起其他撈麵選擇貴三分一 應該係蝦作怪蝦球賣相唔錯 大大粒 曬左唔少蝦籽 食落又多少少口感撈麵以外仲跟一碗上湯 先試啖湯頭 味濃偏咸 將麵浸落上湯度食 同湯麵既稠密唔同 夾起麵身唔會掛左好多湯汁 不過已經好夠味 麵食起黎幾爽口shokshok聲 除左又係食落唔夠喉之外味道都叫收貨如果唔叫蝦蝦價錢平唔少 用黎叫多碗好似滿足啲 蠔油時菜 $31食碗麵順便加碟菜 芥蘭菜芯生菜之間揀左生菜其實叫生菜基本上都無得輸 何況仲可以浸湯食 當然呢碟跟左蠔油無理由唔沾蠔油食既 出街搵食叫份菜 感覺好似健康啲 如果唔係好介意出面食菜會唔會唔抵不
牛腩牛筋麵 $53
一碗仔牛腩麵 食完有啲空虛 感覺黎多一兩碗都仲得

蝦球蝦籽撈麵 $98
比起其他撈麵選擇貴三分一 應該係蝦作怪
蝦球賣相唔錯 大大粒 曬左唔少蝦籽 食落又多少少口感
如果唔叫蝦蝦價錢平唔少 用黎叫多碗好似滿足啲

蠔油時菜 $31
食碗麵順便加碟菜 芥蘭菜芯生菜之間揀左生菜
其實叫生菜基本上都無得輸 何況仲可以浸湯食 當然呢碟跟左蠔油無理由唔沾蠔油食既 出街搵食叫份菜 感覺好似健康啲 如果唔係好介意出面食菜會唔會唔抵不妨整返碟 話時話 總係覺得街外菜好食好住家菜 唔知係咪屋企煮菜食都會少油白灼走醬呢
  • 牛腩撈麵