2019-04-27 305 瀏覽
港式小食真係周街都有得食,就算係一般麵包舖或者多如便利店,都好容易買到燒賣魚蛋腸粉呢啲地道小吃,但就真係唔係間間都咁好食。呢間合益泰小食係深水埗十分出名,不過地方淺窄,而且地下較多食客遺留嘅垃圾,例如紙巾、牙籤等等。所以如果有潔癖嘅朋友仔就可能要選擇外賣返屋企食啦!環境講完,咁就講下食乜,由於係食正餐之前食少少野醫下肚,所以唔係叫咗好多嘢食,同朋友兩個人叫咗一杯豆漿、一份細腸粉同埋一份燒賣。燒賣黎講就唔係一般大家食開嘅魚肉燒賣,佢入邊有多啲餡料,有較多口感。而腸粉我就真係好後悔淨係叫咗細份,我應該要叫份大嘅,因為啲腸粉真係好好食,同一般便利店麵包舖嗰啲真係冇得比。如果再去深水埗我都一定要再食呢個超超滑腸粉🤤🤤🤤😋😋😋

腸粉
2019-01-31