2022-06-03 1120 瀏覽
呢幾日落雨涼少少,最啱食麻辣火鍋.今日特登落佐敦食人氣麻辣火鍋店,佢出名食材夠新鮮、湯底夠正宗同埋個裝修好有中國風(牆壁畫)。一行入舖頭滿店都係麻辣香味👍等湯底同配料期間,叫咗個小食-脆皮炸肥腸。(本來我唔太好肥腸,但我個朋友話點咗甜醬同芥末醬之後,獨特嘅「肥腸味」唔係太重,我先夠膽試下,應該係即炸,上枱仲熱辣辣好香脆,果然點左醬料之後「味」真係唔係輕咗好多,所以我都食咗三舊咁多🤣)湯底我地叫咗中麻辣拼藥膳,藥膳清湯好入味啊,我哋每人都飲咗幾啖湯,唔會越飲越頸渴,麻辣香味聞住好香,佢辣度好夠,不過我覺得麻辣味唔係太惹味唔夠香濃,有啲失望😞我哋仲叫咗:魚卜 ($68,有成八九粒好抵食)脆骨腩 (都好厚切,份量都唔少,好新鮮好啖啖肉)豬黃喉 (淥5/6秒一縮食得,爽囗)羊肉卷(嫩,有羊味但唔so)黑豚肉 (賣相麻麻地,但係食落都ok喎唔鞋口喎)雪花肥牛(睇落以為會好鞋口, OK喎幾嫩)珊瑚蚌蟹子墨魚滑(彈牙)埋單 $12xx。二家姐正宗原味麻辣火鍋 (佐敦)佐敦文英街16號地舖
呢幾日落雨涼少少,最啱食麻辣火鍋.

一行入舖頭滿店都係麻辣香味👍

我哋仲叫咗:
魚卜 ($68,有成八九粒好抵食)

脆骨腩 (都好厚切,份量都唔少,好新鮮好啖啖肉)

豬黃喉 (淥5/6秒一縮食得,爽囗)

羊肉卷(嫩,有羊味但唔so)

黑豚肉 (賣相麻麻地,但係食落都ok喎唔鞋口喎)

雪花肥牛(睇落以為會好鞋口, OK喎幾嫩)

珊瑚蚌

蟹子墨魚滑(彈牙)

埋單 $12xx。

二家姐正宗原味麻辣火鍋 (佐敦)
佐敦文英街16號地舖