2021-11-07 516 瀏覽
看完一位Youtuber介紹,立馬約朋友來試。我好鍾意食雞白湯,所以每逢有新發現都會即刻去。雞白湯當中,香港裏我的最愛不外乎座銀同金鶴。所以一聽到Youtuber說這是香港第一的雞白湯拉麵時對這間非常期待。Weekend 12:30到達,外面已經排隊。店舖不算大,只能坐大概12人。一排隊店員就把落單紙送上,可以先填寫點什麼食物。排隊排左大概30分鐘。裡面很小,坐得不會舒服,但很有小店風味。落單後等了大概15分鐘就有得吃。一上枱就覺得雞白湯的顏色非常像日本銀座篝 (我認為最最最好食的雞白湯,我在香港見到佢出既杯麵都唔會放過!)立刻試飲個湯,不得了。滾熱辣,濃厚,香 - 我會比100分。溏心蛋都煮得剛剛好。有見過其他人嘅comment話湯唔夠、溏心蛋過熟,我完全冇遇上呢啲問題依一間拉麵店已經成為我心中香港雞白湯拉麵店既top 3 之一 已經好期待下次再去!!

已經好期待下次再去!!