2022-04-22 256 瀏覽
🇭🇰 銅鑼灣-雞翼山呢間嘢又係一直講咗好耐話想食 今次終於去咗買返屋企食😍因為本身覺得價錢都算貴貴地 所以次次行過都係得個諗字~~但每次路過都覺得好香 今次有消費券終於的起心肝諗住試吓睇下佢係咪真係咁值得😋佢店舖入面仲有好多唔同種類嘅雞翼食 不過對我來講最穩陣好似試呢隻味 所以就食咗避風塘先☺️✌🏻⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗👅 港式避風塘蒜香雞翼(⭐7/10) $48/6隻價錢我覺得算貴 但係諗諗吓喺出面餐廳食都要呢個價錢😹~~由於我拎返屋企 所以拎到返去都凍哂 但係係我拎住嘅過程裏面佢嘅雞翼係好熱同埋散發住勁香嘅避風塘蒜香味 身邊嘅朋友仔係咁話好香 好想即刻拎嚟食😍~打開個盒見到佢 勁多炸蒜粒 少量嘅辣椒 雞翼肉質好滑同Juicy 雞翼正常size但唔會話好細隻👍🏻雖然我拎左陣先返到屋企 但係食落都仲脆脆地~不過個味道就唔算話好特別嘅~所以大家可以試吓其他味道 聽朋友仔講文青風玫瑰都唔錯☺️⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ⍗🎏地址:雞翼山 (謝斐道) (銅鑼灣)1.銅鑼灣謝斐道5
🇭🇰 銅鑼灣-雞翼山

👅 港式避風塘蒜香雞翼(⭐7/10) $48/6隻

🎏地址:雞翼山 (謝斐道) (銅鑼灣)
1.銅鑼灣謝斐道520號渣菲大廈地舖
2.旺角彌敦道700號 T.O.P. 地下14號舖