2017-11-09 603 瀏覽
天氣開始轉涼,一早起身覺有齊感冒徵狀,會報完公司call sick 就更係處理咗最重要事情攞醫生紙先啦。探完醫生,姑娘又係提嗰句 “餐後服”。為咗快啲好返,同要聽醫生、姑娘話,就拿拿林到診所附近食今日第一餐。正所謂小病是福,平日趕返工邊可能座底慢嘆個早餐。其實去睇醫生前已經 Target 咗來九龍餐室食早餐。貪佢啲包夠大大個鬆軟好味。今日 Order 俄羅斯湯通心粉加火腿奄列,來得茶記又點小得一杯回魂茶吖。唔知係咪病緊關係影響味覺今日嗰湯食唔到番茄味反而覺得辣咗少少。食完通粉食奄列,火腿俾蛋包住但係煎起嘅火腿重係超香,就算感冒緊入到口啲香味照上返個鼻到。個餐包仔就一貫依度餐室出品,鬆軟好味,重送少少菠蘿包嘅酥皮麵面上去,要來送杯回魂茶一流。不過今日杯茶啲茶味明顯淡咗。唔知關唔關感冒影響。俾個跟餐麵包釣一釣癮,埋單出門口就買咗個菠蘿包返屋企晏啲食藥前享用。真係好大個㗎!
什菜俄羅斯通粉餐

菠蘿包

出爐蛋撻

雞尾包

檸檬撻

2017-11-07
$35 (早餐)
什菜俄羅斯通粉餐
菠蘿包