2021-12-07 210 瀏覽
同朋友周圍搵嘢食真係好開心,尋晚去咗之前好hit嘅西餐廳打卡。都唔算好近地鐵, 可能預返5分鐘步行路程。室內既設計好有特色,特別鍾意佢既花花牆,裏面仲有花花木千秋俾人打卡📸️整體黎講,真係值得一試!餐廳環境好靚,食物亦相當有質素,無論係同朋友黎聚會,定係同另一半黎約會都好合適。餐廳既樓底好高 空間感勁大 餐廳佔地面積超大 😳!呢度主打西餐,並提供各式肉扒同意粉。門口以藍粉色拱門吧枱設計 已經覺得好少女心😍  戶外仲有pet friendly位~ 西班牙海鮮炒米粒麵Riso Pasta Paella Style($188),見人地介紹好吸引就嗌左😚 飯粒被一眾海鮮所覆蓋,包括有烤大蝦、青口同魷魚等,佢哋全部都好新鮮。西班牙菜一向比較濃味,佢亦唔例外比利時豬鞍架,$218豬鞍燒得幾嫩,不過稍微肥咗少少,三個人share食就冇咁邪惡😆配埋一款幾特別嘅醬汁,食落唔錯。總括嚟講,Chill and Grill嘅食物質素好有水準🍽,即使係貴啲,但都係一個值得嘅體驗。除咗嚟食嘢,打卡更係必須! 環境好igable之餘仲坐得好舒服 😚 岩晒gathering或者談心 快啲去朝聖啦😛可以再encore !

西班牙海鮮炒米粒麵

比利時豬鞍架,$218

可以再encore !!
2021-12-05
生日