餐廳: Espuma
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
生日同屋企人一齊食生日lunch,細妹揀咗Espuma~其實自己search過幾次但都無去試,今次就去試試🥳假日食lunch唔需要點等位,入到去環境好闊落,好鍾意佢個玻璃窗😍🥖餐湯係蘑菇忌廉湯,蘑菇蓉好明顯,好重蘑菇味,我好鍾意。另外有一塊牛油蒜蓉包,蒜味唔算重,但好香脆,配湯食不錯(´▽`)🍝黑松露醬炒鮮雜菌寬條麵黑松露味濃郁,寬條麵幾彈牙,菇嘅份量都幾多,其實佢就完全係平時嘅黑松露雜菌意粉,不過不失咁🤣🍛海鮮西班牙炒飯(1人份)呢度嘅海鮮西班牙炒飯每粒飯都好大粒,好有嚼勁。雖然係一人份,但海鮮份量同種類都算多,有青口、魷魚、大蝦、蜆同西班牙腸。分享食嘅關係,我淨係食咗蜆同西班牙腸,蜆仲有淡淡嘅海水味,幾鮮甜!西班牙腸好大塊,食落有D似中式臘腸,偏乾身,值得一試!🍛西班牙橡果黑毛豬柳西京汁珍珠麵呢個珍珠麵其實有D似大麥飯,比起普通米飯需要更多嘅咀嚼,細妹話望落有D似發大咗嘅西米😂不過我覺得珍珠麵唔係好吸收到西京汁嘅味,食落比較寡,定係其實佢嘅定位係健康餐?🤔黑毛豬柳望落好似有D乾,食落又完全唔係乾,食到有西京汁味噌加蜜糖嘅甜味。不過個人口味關係,我麻麻地呢個珍珠麵😛🍕巴馬風乾火腿薄餅

🍝黑松露醬炒鮮雜菌寬條麵

🍛海鮮西班牙炒飯(1人份)

🍛西班牙橡果黑毛豬柳西京汁珍珠麵
不過個人口味關係,我麻麻地呢個珍珠麵😛

🍕巴馬風乾火腿薄餅
Pizza係薄批,批邊好脆,以一人份量嚟講,parma ham俾得都算多,芝士未算多到可以拉絲,不過加咗火箭菜同車厘茄,整體唔會覺得油膩。

🍰紅絲絨蛋糕
甜品有兩款蛋糕選擇,食完兩款蛋糕之後我一定係揀紅絲絨😝蛋糕其實係厚實嘅海棉蛋糕,唔會太乾,配上水果同埋紅莓醬,唔好期望係大師級水準,不過以一個set跟餐嘅甜品嚟講,佢真係好大件!面頭嘅士多啤梨好甜,蛋糕整體唔會過甜,作為飯後甜品無咩位可以批評。

🍰Novell朱古力蛋糕
反而朱古力蛋糕就令人失望,食落並無朱古力味,有D過甜。蛋糕底如果做返餅底可能會更好。

星期六中午餐廳嘅人手唔算多,想搵店員幫手影張合照都要等一陣,不過店員好好禮貌表現都好視切,值得一讚!
2020-09-26
$184.8 (午餐)
  • 海鮮西班牙炒飯