2020-11-12 284 瀏覽
今次黎到帝都酒店high tea🥰終於可以放一放低繁重既工作輕鬆一下了~Tea set 有5款咸點 4款甜點 燕窩蛋白杏仁茶每人仲有一杯特飲❤️配合返主題色調以粉紅色為主 見到都開心。而且入面既嘢食係以燕窩為主 好養顏 岩晒女士👭🏻.大家可以先飲左杏仁茶先 襯熱飲 我就將燕窩同金箔加落杏仁茶飲落好順滑 杏仁茶香濃 估唔到加左燕窩係咁夾.我就最愛煎帶子伴風乾茄 燕窩芝士撻同馬卡龍💕帶子上面仲加左魚子醬 濃郁既魚子醬同清新既煎帶子mix埋 一口既size剛剛好 味蕾感到幸福🤤芝士撻既芝士味巨重 有流心感 外面既曲奇餅皮好香脆 再配埋面頭一絲絲既燕窩👍🏻剛好中和返馬卡龍本身係偏甜 呢個馬卡龍中間夾住一層燕窩同金箔啫喱 令到成個味道無咁甜 就算唔愛好甜食既人士都會接受到‼️😋.嘢飲方面有熱同凍飲 分別係玫瑰🌹latte 同 洛神紅莓凍茶2款飲品既顏色都好搶鏡 玫瑰latte仲有朵小小既玫瑰係飲品入面添💜咖啡香濃配清新玫瑰洛神紅莓凍茶味道較為清淡 酸酸甜甜 開胃之選每食一件咸/甜食之前都可以飲下黎清新返個味覺咁就試真到每一件點心既細節啦。.呢個tea set係同護膚品牌GLYCEL crossove
Tea set 有5款咸點 4款甜點 燕窩蛋白杏仁茶
每人仲有一杯特飲❤️配合返主題
色調以粉紅色為主 見到都開心。
而且入面既嘢食係以燕窩為主 好養顏 岩晒女士👭🏻
大家可以先飲左杏仁茶先 襯熱飲 我就將燕窩同金箔加落杏仁茶
飲落好順滑 杏仁茶香濃 估唔到加左燕窩係咁夾
我就最愛煎帶子伴風乾茄 燕窩芝士撻同馬卡龍💕
洛神紅莓凍茶味道較為清淡 酸酸甜甜 開胃之選
每食一件咸/甜食之前都可以飲下黎清新返個味覺
咁就試真到每一件點心既細節啦。
呢個tea set係同護膚品牌GLYCEL crossover架
仲有試用set同美容療程送返🤤呢個價錢認真抵到爛
有得食之餘仲可以護膚❤️