餐廳: 好茶養生 (MOKO新世紀廣場)
資訊:

2021-04-17 698 瀏覽
上星期去睇牙醫,洗牙後發現自己有好多隻蛀牙。於是,我要開始健康人生啦,食少啲糖同埋零食,開始返每晚用牙線清潔牙縫。不過我有一個陋習,我好鍾意飲珍珠奶茶,有時啲好Q彈嘅珍珠會攝咗喺牙縫中間。所以,依家開始只可以揀一啲健康嘅飲品。今日經過MOKO見到呢一間養生之選,$58包一杯茶同一件蛋糕,一於同朋友去試一試,順便補足生日。除咗現場即沖嘅茶之外,佢仲有一啲養生嘅產品,好似一啲包裝好嘅茶包、果乾等。呢間茶飲店係香港品牌,一定要更加支持啦!估唔到佢啲茶好飲之外,蛋糕都製作好精美,個賣相可以媲美一啲酒店給嘅精緻糕點呢!士多啤梨千層酥千層酥好鬆脆,總共有四層,每層之間都加咗一啲士多啤梨嘅cream。果樣啫喱蛋糕個樣好靚,透明嘅啫喱包住唔同嘅水果,有士多啤梨、藍莓、花等。下邊有一層凍cream,再加餅底,成個組合都配搭。水果茶清新,健康,可口,有蘋果乾、橙、青檸、菠蘿乾,最抵仲有一啲士多啤梨蓉,飲落去微甜的。冰糖雪梨銀菊露慢慢睇住個菊花喺個水入邊慢慢打開,開花,感覺都好治癒。飲落去係一個舒服嘅感覺。潤喉潤肺,把聲都即刻精神晒!估唔到飲台式飲品都可以好健康,仲有養生嘅療效,飲多啲都唔怕啦!

士多啤梨千層酥

果樣啫喱蛋糕