2021-07-08 494 瀏覽
#pb食在尖沙咀 #pb支持黃店💛養生雞煲黃店🥢今次想同大家介紹呢間尖沙咀雞煲黃店😋 店內好多貓貓畫 充滿地道風情🤪 座位之間都幾寬敞 好岩一大班朋友一齊去拾下拉拾下😍.雞煲可以揀食雞脾、雞胸 另外可以好似我咁食鴛鴦鍋 一半雞煲一半普通打邊爐👍🏻價錢最貴都係$220🥰 中意食辣嘅朋友可以試下「死神辣椒」挑戰下🤪 配料方面好多都可以揀半份 方便試多d餸😋🔹雞煲鴛鴦鍋(雞脾拼雞胸 + 養生藥膳湯)🐣鴛鴦鍋可以一邊打邊爐 一邊食雞煲 雙重享受😋 雞煲好足料 叫小辣唔會好辣 但係都幾麻🤪 入面有豬皮、無骨雞脾拼雞胸 肉質超嫩滑👍🏻 養生藥膳湯好濃 飲落少少苦 感覺好補😍 雞煲食完仲可以叫多一個湯底🥰🔹自家製即炸響鈴🥢打邊爐必叫❤️ 響鈴即炸熱辣辣👍🏻🔹鬼馬墨魚(半份)🦑蟹籽 + 墨魚膠 + 油炸鬼😋 碌完蟹籽脆卜卜 油炸鬼少少淋 口感豐富👍🏻🔹千頁冰豆腐(半份)🧊半份少少地過下癮👍🏻 擺落藥膳湯底度 索哂d湯 好正😋🔹手切頂級安格斯🐮手切牛夠薄 碌一碌就得😋 牛味夠重😍🔹萵筍、菜心🥬🔹清熱滋潤竹蔗茅根🥤一樽可以share飲 唔會好甜 清熱解渴🥰.整體幾高質 藥膳湯底幾補 雞肉超嫩滑😋 可惜個日得
#pb食在尖沙咀 #pb支持黃店💛

手切牛夠薄 碌一碌就得😋 牛味夠重😍
🔹萵筍、菜心🥬
🔹清熱滋潤竹蔗茅根🥤
一樽可以share飲 唔會好甜 清熱解渴🥰

整體幾高質 藥膳湯底幾補 雞肉超嫩滑😋 可惜個日得兩個人食 叫唔到太多野食🤪 相信多人食會幾開心🥰

尚上下夏 - 養生雞煲火鍋 • 🤝🏻🤪
尖沙咀山林道23號地下