2023-03-17 366 瀏覽
今日lunch想食啲濕少少嘅嘢 本身諗住去食拉麵嘅🤓 但係同事介紹紅磡有呢一間食養生湯米線嘅餐廳 於是就嚟咗嚟嘅呢日係落雨天 所以lunch hour 餐廳都唔多人食🧐 所以都坐得幾舒服 呢度嘅米線價錢都算偏貴 不過一場嚟到都試吓啦😄蟲草花膠雞湯米線呢個湯底真係好養生啊☺️ 見到有蟲草花同埋杞子 仲要有幾塊花膠 不過花膠係橙色嘅都係第一次食😂 食落口一樣都係幾有膠質 有少少黏口 湯底飲落都幾有雞味 唔會太鹹 感覺更加輕盈💫 雞件係雞髀嘅部份 所以都幾嫩滑🐥 原味脆魚皮呢個魚皮同出面街買$10一包嘅質素一樣 不過浸湯都幾好食😋 不過跟餐嘅所以都冇所謂整體來講呢間米線一定健康過食拉麵好多 而且味道都唔差 想健康啲嘅朋友不妨嚟呢度試吓 可以食到一個又健康又美味嘅午餐🥣

蟲草花膠雞湯米線

原味脆魚皮