2023-01-28 1199 瀏覽
過完新年,食左好多油膩野🤭今日決定食清淡少少🤏所以約左同事去食呢間 #poketoke 佢地主打不同魚生、食材配料及醬汁撈飯/沙律菜,有set好的加州風味bowl、波奇風味bowl等等…. 仲可以自選食材配料醬汁,完全可以自主決定☺️我同朋友一人點左一款Signature Bowl,再點左飲品☺️本身佢地加$18可以有前菜同餐湯,但係我俾佢杯牛油果奶昔吸引左😂驚太多飲唔曬加州風味碗材料都好豐富,成碗五顏綠色🌈有三文魚刺身、青瓜、蛋絲、三文魚籽、車厘茄、日式胡麻醬、紫菜絲、木魚絲、黑白芝麻😍我呢碗點左半壽司飯加沙律菜,撈埋醬汁非常惹味🤤🤤嘻蝦波奇碗呢個相對較清新口感,因為用左柚子沙律醬作調味☺️材料依舊豐富,上到枱未食,見到已經即刻開心晒👍用左虎蝦仁、中華沙律、車厘茄、枝豆、紫菜絲、木魚絲、黑白芝麻☺️虎蝦肉質爽口彈牙😍牛油果奶昔非常濃郁Creamy,飲落啖啖都係極重牛油果香,而且唔會過甜👍仲有少少粒粒口感,非常真材實料😍📌 PokéToké (旺角)旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖#pokeyoke #pokebowl #三文魚 #health #mkfood #teamhappyfoodi

加州風味碗
我呢碗點左半壽司飯加沙律菜,撈埋醬汁非常惹味🤤🤤

嘻蝦波奇碗

牛油果奶昔

📌 PokéToké (旺角)
旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖

#pokeyoke #pokebowl #三文魚 #health #mkfood #teamhappyfoodies #旺角美食 #美食推介 #餐廳推介 #魚生飯 #健康飲食 #旺角
2023-01-26
  • 牛油果奶昔